Hjemmesider
links4students

Gran Canaria

Norwegen

 Dette er et forsøk på å samle en del nettinformasjon om Otta, Sel og Gudbrandsdalen


Denne siden ble sist oppdatert: 13.03.2013


Hjemmesider

 

     

Bakke, Per Erling og Kjell Arne
 
 - Lokalhistorie, Otta og Sel  

"selhistorie.no publiserer lokalhistoriske artikler fra Sel og Otta i Gudbrandsdalen. Nettstedet er i regi av Kjell Arne Bakke, opprinnelig fra Otta, men nå bosatt i Oslo. selhistorie.no tar utgangspunkt i allerede papirpubliserte artikler av hans far, Per Erling Bakke fra Otta, og stoff fra Ulvoldenslekta fra Selsverket i Sel kommune. Nettstedet har et samarbeid med næravisa Norddalen på Otta om gjensidig utveksling av lokalhistorisk stoff, men tar i mot andre slike bidrag, blant annet fra privatpersoner."
 

  

Basso Trond

Trond Basso. På sykkeltur gjennom Europa og Asia, alene. Reisebrev og bilder.

Trond syklet gjennom Sverige, Danmark, Tyskland, Polen, Slovakia, Ungarn, Romania, Bulgaria, Tyrkia, Iran, Pakistan, India, Nepal,  Bangladesh, Burma, Thailand, Malaysia, Indonesia og Australia og er nå tilbake i Norge.

Turen tok et år (2000/2001) - og han syklet strekningen på 24 000 km alene - uten følgebil eller noe annet sikkerhetsopplegg!
En stor prestasjon!
 

Jula 2000 feiret Trond i New Delhi i India. 
Berg, Anne Silje 
 
Les om turopplevingane til Anne Silje Berg frå Vågå.  


 
Gjefsen Truls "Truls Gjefsen har skrevet en utmerket og medrivende bok om Finn Alnæs. Tett opp til det eksemplariske."   «Finn Alnæs. Titan og Sisyfos». Aschehoug.   «Syng liv i ditt liv! Hans Børlis liv og diktingen» 
 Peter Christen Asbjørnsen (1812-1885) 
 
 


 
Hagen Even 
 
Even Hagens blogg. -  Studerer statsvitenskap ved UiO. Sitter på fylkestinget i Oppland for Arbeiderpartiet. Er også listekandidat til Stortingsvalget 2009.
 
Twitter
 
 


 
Haugaløkken Dag Høsten 1999 gjorde Dag Haugaløkken og Terje Floberg en reise i Mellomeuropa og Italia for å følge sporene etter Dags grandonkel, Marcello Haugen. Dette er en beretning om hva de opplevde og hva de fant.  
Senere har det bl.a. blitt turer til Svalbard og til  Kathar-borger i Nord-Spania og Sør-Frankrike.
 
 


 
Hernæs Arne  (Sør-Fron) "Nytt av året er at jeg som pensjonert HMS-sjef fra Vannkraft Øst AS (nå Eidsiva Vannkraft), har startet mitt eget rådgivningsfirma innen HMS området. Er det noen som trenger hjelp til utarbeidelse av et internkontrollsystem, kvalitetssikring og/eller en kursdag, så ta kontakt."
- Mye historikk og et stort bildemateriale bl.a. fra Sør-Fron.

 
 


 
Nyborg Eldbjørg 

 

Eldbjørg Nyborg har jobbet med data siden 1979, tidligere ved universitetsbiblioteket i Trondheim, nå ved bibliotekene i Dovre. En vandreutstilling med noen av hennes fotoarbeider sirkulerer nå (2009) hos nasjonalparkbibliotekene i Nord-Gudbrandsdalen.
Her finner du en presentasjon av henne og arbeidene hennes.
Snart vil noen av disse også foreligge i bokform. Det ser vi fram til!
  
Sletner En god hjemmeside - bl.a. med mange turmål i Dovre kommune og en dagbok fra en tur til toppen av Aconcagua i Sør-Amerika.
 
 


 
Sæther Mariann (Wikipedia) Mariann Sæther - Otta
- Countries paddled in: Norway, Sweden, Iceland, Germany, France, Spain, Italy, Switzerland, Austria, Slovenia, Canada, USA, Venzuela, Costa Rica, Panama, Peru, Chile, Argentina, New Zealand, Uganda, Australia, Nepal, Panama, Venezuela, USA
Speciality: Creeking and expedition kayaking
 
 


 
Teigum Ivar Bygdebok for Sel og Vågå. Ivar Teigum er engasjert
til å skrive denne. (Band 1 kom i 2001. Band 2 kom i 2004).
Våren 2009 var serien på 4 bind komplett.
 
 


 
Turugla 
 
Les om turopplevingane til Anne Silje Berg frå Vågå.  


 
Vik Hilde Bjerknes Et godt nettsted med mange nyttige linker, fine betraktninger og bilder. Her finner du sidene "Hverdagslig", " Ut i verden", " PC", " Musikk", "Skolefag", " Natur og miljø" etc.
 
 


 
Vårhus Arvid    Et omfattende nettsted med vakre bilder, humor og interessante betraktninger. Naturfotograf med sans for jakt, fiske og - ikke minst - fotball.
 
 


 
     

Humor og Musikk etc.

 

 

   Se også: 
   "
Festivaler og andre arrangement i Gudbrandsdalen og Lillehammerområdet"
   
  
"Museer og samlinger i Gudbrandsdalen og Lillehammerområdet".

 


 
Billedkunstnere i Oppland "Billedkunstnerne i Oppland, BKO, er en faglig sammenslutning av yrkesaktive billedkunstnere i Oppland. BKO skal ta seg av medlemmenes faglige, økonomiske, sosiale og ideelle interesser."
 
 


 
Feletradisjoner i N.-Gudbrandsdalen Feletradisjoner i Nord-Gudbrandsdalen - "De eldste glimtene av felebruk vi kan finne i den muntlige tradisjonen i vårt materiale, er lagt til tidlig på 1600-tallet. Men først litt inn på 1700-tallet har vi sikre holdepunkter for at fela var et alment utbredt og populært instrument. ... Blomstringstida for slåttespelet synes å være på hell sist på 1800-tallet. Den eldste delen av slåttematerialet hadde lenge hatt økende konkurranse fra runddansmusikken, og 'markedet' forsvant etter hvert for den typen av spelemenn som langt på vei levde av og for fela."
 
 


 
Fjellheimen "Eldbjørg Nyborg har jobbet med data siden 1979, først ved universitetsbiblioteket i Trondheim, nå ved bibliotekene i Dovre ... Hun stiller for tiden ut 24 egne bearbeidede foto ved biblioteket på Dombås." GD 2. des. 2008.
 
 


 
Frå folk te' folk "Alle leikane som vi spelar høyrer til det store tradisjonsstoffet på fele i Gudbrandsdalen, dei fleste frå bygdene Vågå, Lom og Skjåk.
Vi har arbeidd mest med dei eldste slåttetypane som springleik, halling, marsj, lyarslått og vals. Så langt har vi gjeve ut ei CD-plate og eit notehefte med dette stoffet."

 
 


 
Heidal Spel- og Dansarlag "Heidal spelmannslag ble stifta 29.august i 1954. Det første styret bestod av Ragnar Vollen, Iver Krukhaug, Peder Skavrusten, Kristian O. Steinfinnsbø og Anton Skredemellem.  Den første musikalske lederen var Iver Krukhaug ...
Laget kan se tilbake på gode resultater, og av de gjeveste plasseringene er 1.plass i klassen for lagspill under Distriktskappleiken i Brandbu i 1999, Landskappleiken på Voss i 2000 og på Landsfestivalen i gammeldansmusikk på Oppdal i 2004."
Vinteren 2005 spilte Spelmannslaget inn CD'en "Løyle å låte".
 
 


 
Kvam Musikkforening Kvam Musikkforening ble startet i 1925
Historikk, Styre, Utvalg, Medlemmer, Dirigenter, Aktiviteter, Arkiv, Linker, Gjestebok.
 
 


 
Kvarts "Repertoaret til KVARTS er bygd på norsk, og dels svensk tradisjonsmusikk. I tillegg vert det nytta ein god del eigenkomponert materiale. Medlemmene har bakgrunn i ulike musikalske distrikt innan folkemusikken, i tillegg til andre musikalske retningar. "
Jo Asgeir Lie, trekkspel  Øystein Rudi, fele, hardingfele  Tom Willy Rustad, kontrabass, gitar, torader, seljefløyte, munnharpe  Erlend Styve, gitarar
 
 


 
LaagenDelta Blues Klubb Lillehammer - "LaagenDelta Bluesklubb ble startet i 1974/75 og det påstås at det er landets eldste bluesklubb. ... Klubben har stort sett vært aktiv og levende fram til nå, og har bl.a. hatt bluesfestival flere ganger i 90-årene. "
 
 


 
LoMsk "Folkrockbandet LoMsk:
Lomsk ble dannet i 1982 i bygda Lom i Gudbrandsdalen. Kommunen har rundt 3000 innbyggere og er mest kjent for Norges to høyeste fjell; Galdhøpiggen og Glittertind.
Lomsk har turnert land og strand rundt siden tidlig 80-tall. Gruppas musikalske inspirasjon er hentet fra folkemusikkmiljøet i området og blandet med rock. Tekstene er på dialekt." 
Album: Song om ei segn (BAM – 1994) Lomsk (Norske Gram – 1998) Bukkerittet (Tylden – 2004) 
 
 


 
'n Jalmar "Jalmar og Olaf fartar mykje omkring og underheld folk som er ute etter å ha det morosamt. Olaf kjører, medan Jalmar stikk innom og står for det muntlege. Har du høyrd han før? Viss ikkje, burde du unne deg det. Om du har høyrd han, gjer det ingen ting. Jalmar sørger alltid for å vera aktuell, så du vil heilt sikkert oppleve nye ting same kor tid du treffer han."
 
 


 
Ogobor "Ogobor.com æ uppretta ... Sangen "To Veidde" æ nå tilgjengele for nedlasting onde Ogo Musikk" 
- Informasjon om gruppa 'Ogobor' frå Dovre 
 
 


 
Otta Musikkforening Påmelding til GD-Cup Program, Gjennomføring, Kontakter, Reglement, Rekrutteringspris, Resultat,
Fra Cupen
 
 


 
Per Arne Glorvigen Per Arne Glorvigen - Kjem ifrå Dovre og vert rekna som ein av dei viktigaste bandoneonistane i sin generasjon. ("Tango for 3" - "Tangotanko")
Glorvigen har spelt med mellom anna Giora Feidman (klarinett), Gøran Søllscher (klassisk gitar), Oslo Filharmoniske Orkester, Det Norske Kammerorkester, Gøteborg Symfoniker, Det Russiske Nasjonalorkester og Les Solistes de l’Orchestre de Paris. I Noreg har Glorvigen mellom anna samarbeidd med Arve Tellefsen og Herborg Kråkevik. 
 
 


 
Popgruppa Asbjørn "E kjem så vel i haug de (Hans Løkken) 
Shang hai oh hoy (Hans Løkken)
Bakom solnedgangen (Hans Løkken)
Folkets hus på Harpefoss (Kenny Young/Hans Løkken)
Slepp deg laus (Trond Halle)
Spellmæinn (Hans Løkken)"  (Løkken var også medlem av Vömmöl Spelmannslag)
 
 


 
Pysje mæ alt (Pysje mæ alt-nettstedet ser dessverre ut til å være borte fra nettet - tips oss dersom det igjen blir tilgjengelig) "Kå æ Norddalen? Kår æ Norddalen? Kæm bur dær?
Kå gjer døm dær? Kant prate døm? Kåffår bur døm dær?
Kåffår prate døm slik? Kå æ ei pysje? Kå æ "mæ alt"?
Vel, hær på dessa siun ska oss sjå nerigar på kå som finnst ondé lompa. Derfor vårt valgspråk"
Eiller nådigst,
Rune & Jørn
 
 


 
Sel Spel- og dansarlag og
Sel/Otta spelemannslag
"Sel Spel- og dansarlag ble stiftet i 19. mai 1999. Laget har omlag 150 medlemmer, og har eget spelemannslag og toradergruppe. Hvert år arrangerer laget Selstreffen, gammeldansen og folkemusikkens grand galla. ...
Sel spel- og dansarlag arrangerer hvert år Selstreffen. Denne treffen har som mål å samle flere av de beste utøverne innen folkemusikk og gammeldans, og har dermed blitt betegnet som folkemusikkens og gammeldansens grand galla. Selstreffen deler også hvert år ut Selstreffprisen."
 
 


 
Smiubelgen Mannskor Smiubelgen Mannskor: "En januarkveld i 1996 møttes 8 selværer og en hollender i et grendahus på Selsverket ved Otta. De hadde et felles mål: Starte et mannskor."  
 
 


 
Søre Brekka Musikk (Lesja) Søre Brekka Musikk
er et musikkforlag og kompetansesenter med tilhold i Søre Brekka på Lesja i Gudbrandsdalen. De ansvarlige for dette er Kristin Brækken og Ola Løkken - begge med omfattende utdanning og lang og allsidig praksis innen musikkfaget. I tillegg henter vi inn andre personer til bestemte prosjekter.
Hvis du trenger hjelp med en produksjon eller vil ha bistand innen et annet musikalsk område står vi gjerne til tjeneste

   
 


 
Vinstra Musikklag og Vinstra Skolekorps Nord-Fron Musikkforening ble stiftet i februar 1890 og bestod den gangen av 8 medlemmer: Ole Ø. Ilstad, Johan Tokse, Iver Bø, Kristian Holen, Borger Hvattum, Jørgen Hvattum, Knut Amundsen og O. A. Jevne, med lærer og organist Inseth på Harpefoss som dirigent. De første øvelsene ble holdt på Nymoen 2 ganger i uken, og de kom så langt at de spilte 2 marsjer og fedrelandssangen 17. mai det året.
 
 


 
VON  VON æ eit countryrockband frå Heidal/Otta. Oss heitte tidligare John's Crossing, men ette påtrykk frå plåteselskap bytte oss altså navn te VON.

Les meir på nettstaden til VON
 
 


 
     
Vågå Spel- og Dansarlag. "Ola Ringneset, Iva Bråtå, Ola Bråtå, Johan Bråtå…. Desse namna og fleire til kling godt i musikktradisjonen som låg bak da Vågå Spelmannslag vart stifta 24. april 1952 ...
Laget har i alle år vore aktive når det gjeld deltaking på kappleikar og andre arrangement, reiser, konsertering, deltaking i ulike kulturarrangement både lokalt og elles, medverknad i radio og fjernsyn, og ikkje minst i å arrangere større stemne sjølve,"
 
 


 
     

Utenlandske sider

 

      
Gudbrandsdalslaget (USA) GUDBRANDSDALSLAGET
AN ORGANIZATION OF DESCENDANTS FROM GUDBRANDSDAL, NORWAY
Celebration 100 years of being a lag in 2009
August 5-8, 2009 South St. Paul Hotel & Convention Center

2009 Norwegian Jubilee Tour     Tre lag stevne - Voices of the Prairie
 

 


 
Laird Connections w. Norway The families of Caithness, the northernmost county of Scotland, are mostly of Norse origin. They maintained links with their area of origin, Møre and Romsdal and Sogn, in Norway, up to the 17th Century, and many spoke Norwegian.
 
 


 
Laird Family Our family comes from Caithness and originally Western Norway. There is a place called Freswick in Caithness (on some 18th Century maps spelt “Fresweek”) which is linked with Fresvik in Sogn and Fjordane, Western Norway.
 
 


 
Norrtälje, Sel kommunes "Vänort, "  "År 1296 nämns Tälje by för första gången i skrift och år 1409 fick staden namnet Norr Tälje för att skilja den från Södertälje. Byn erhöll 1622 stadsrättigheter av Gustav 11 Adolf och stadsvapnet blev ett upp och ner vänt ankare. De medeltida byvägarna blev stadens gator och gränder. Staden fick därmed en medeltida stadsplan."

Nordiska vänorter
 

 


 
"One Fjell Swoop" Artikkel om Rondane i "The Guardian" - omtalt i lokalavisa "Norddalen" 26. jan. 2006
 
 


 
Skælskør Velkommen til Skælskør Kommune - og til Solskinsbyen, som Skælskør også kaldes på grund af de mange solskinstimer, som siden 1886 er målt i byen. Kommunen er tildelt 7 blå flag og har også fået prædikatet "Europas reneste hjørne" på grund af de mange kilometer rene strande. I alt 142,3 km kyststrækning har Skælskør Kommune og er dermed den kommune i Danmark, der har den længste kyststrækning.
 
 


 
The Battle of Kringen - 1612 The Battle of Kringen: "This military action took place in August 1612. George Sinclair was in command of a company of Scots from his native Caithness along with two other companies commanded by George Hay and Lieutenant Colonel Alexander Ramsay..."
 
 


 
The Massacre of the Scots at Kringen,
                                      26th August 1612
The Massacre of the Scots at Kringen, 26th August 1612, based on accounts gathered in the Gudbrandsdalen Valley by Hans Petter Schnitler Krag
 
 


 
     
Diverse artikler     
     
Flomsonekart for Otta sentrum
                         NVEs (hovedside)
Det er utarbeidet flomsonekart for elvene Otta og Lågen gjennom Otta sentrum. Flomsonekart viser vanndekket areal ved flom. Flomberegningene er hovedsakelig basert på måleserier fra vannmerkene Rosten, Lalm og Losna. Vannføringer for middelflom, 10, 20, 50, 100, 200 og 500-års flom er gjengitt
 (Dersom linken ikke fungerer kan du søke deg fram fra NVEs hoveside)
 
 


 
Folkemengden i tettsteder En oversikt fra Statistisk sentralbyrå.
 
 


 
     

Se også:
1) Forretninger og Bedrifter

2) Festivaler og andre arrangement i
    Gudbrandsdalen og Lillehammerområdet
 
 
3) Museer og samlinger i Gudbrandsdalen og
    Lillehammerområdet
.
4) Vær og Webkamera i Gudbrandsdalen &
    Lillehammer

Eller bruk Søk-funksjonen for www.otta2000.com -sidene
Oppføring her er gratis.
Informasjonen er hentet fra de enkelte nettstedene.
Noe av informasjonen kan være foreldet - og av og til skifter nettsteder
eier, konsept, eller legges ned. Sjekk nettstedene for kontaktinformasjon og oppdaterte opplysninger.
En e-post om adresseforandring
eller feil i oppføringene tas i mot med takk.
Ta kontakt dersom noe ønskes forandret. - eller  du har tips om et nytt nettsted.
Nye nettsteder legges til etter hvert.